VlagheideTrail

2e Pinksterdag maandag 10 juni 2019 vindt de 8e editie van de Vlagheideloop plaats in een gewijzigde vorm, namelijk een Vlagheide Trail. We zetten verschillende parcoursen uit door de Eerdse bossen en over de Vlagheideberg, het hoogste punt van Meierijstad met een prachtig uitzicht.

Een totaal nieuwe beleving na zeven jaar wegwedstrijden. De afstanden zijn 4, 10 en de zware route van maar liefst 16 kilometer!

De start en finish verhuizen dit jaar weer naar de Vlagheide zelf, in de omgeving van camping Het Goeie Leven, Vlagheide 8b in Eerde. Hier vindt ook de inschrijving plaats en kan men omkleden en douchen.

Het programma is als volgt:

10.00 uur Na-inschrijving geopend

11.00 uur Start 10 en 16 kilometer

11.15 uur Start 4 kilometer

Deelname kost voor de twee langste afstanden 10 euro, voor de 4 kilometer 5 euro. Deelnemen kan vanaf de leeftijd van 10 jaar.

 

Het parcours:

Steile en pittige beklimmingen, slingerende bospaadjes, zware graspaden, paden met los zand, paden met vergezichten, in elke afstand zitten voorgenoemde elementen. Het Vlagheidegebied en de Eerdse bossen zijn rijkelijk gevuld met prachtige paden, de lopers krijgen dan ook een uniek en gevarieerd parcours voor hun kiezen.

Bij de 4 en 16 kilometer wordt geen klassement opgemaakt. Alleen de 10 kilometerloop heeft een wedstrijdelement, die afstand telt mee voor het Loopcircuit Meierijstad. Naast de Vlagheide Trail zijn dat de inmiddels gelopen Wijboschloop op Koningsdag in Wijbosch, de Vaderdagloop op 16 juni in Sint-Oedenrode, de Loop naar de Pomp in Schijndel op 24 augustus en de Krollenloop op 3 november in Veghel. De beste vier uitslagen tellen mee voor dat klassement.

 

Klik HIER als u wilt inschrijven.